2 közepes , zsenge cukkini/reszelve mérve kb.40dkg/
1 csapott kk.só
2 közepes tojàs
2 jó púpos evőkanàl liszt
10 dkg trappista sajt
1 tk.hàzi vagy bolti fokhagymakrém
1 nagy csipet őrölt bors
3-4 evőkanàl olaj
A megtisztított cukkini rudakat a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Megszórjuk sóval és kb.15 percig félretesszük.
Ezutàn kicsavarjuk és fűszerezzük a borssal, fokhagymakrémmel.
Hozzàadjuk a tojàsokat, a lisztet és belereszeljük a sajtot. Alaposan összeforgatjuk.
Egy serpenyőben kb.3 evőkanàl olajat forrósítunk. Veszünk a kezünkbe egy nagyobb fasírtgolyónyi adagot és ellapogatjuk.
A forró olajba fektetjük és pár perc alatt, közepesnél kisebb làngon mindkét oldalàt megsütjük
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.