Igen finom, nékünk ennek az ötszöröse az elegendő!
Tojás sárgája a kenéshez.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, beletesszük a sajt felét/kétharmadát, a sót, a tejfölt és összedolgozzuk.
Kb. 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük tojás sárgájával, rászórjuk a maradék reszelt sajtot. Éles késsel/derelyevágóval 8-10 cm hosszú, 1,5-2 cm széles csíkokra vágjuk. – 24-26 db lesz. Tepsibe rakjuk (csak natur).
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés: Az eredeti (http://latsiakonyhaja.blogspot.com/2011/05/sajtos-rud-legjobb.html) receptben a mennyiségek duplája szerepel. – Nagyon finom, omlós, és pillanatok alatt kész.
II. variáció: A tésztában 5 dkg reszelt sajt, tejföl helyett joghurt, és 1 mokkáskanál fehér bors van. A tetején szezámmaggal.
(Nem saját, csak kisebb adag.)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.