Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Zöldség ételek receptek » Sajttal szórt pizzás kalászok

felvitel dátuma: 2013-02-11 12:34:30       mai nézettség: 1       nézettség: 2327
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 ek cukor
  • 3 dl tej
  • 8 dkg margarin
  • 2 tk

Töltelékhez:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 kk
  • 1 kk morzsolt oregánó
  • 1 nagy csipet bors
  • 2 dl paradicsomlé
  • 1 púpos ek liszt

Tetejére:

  • 5 dkg reszelt sajt

Kenéshez:

  • 3 ek tej

( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )

Előkészületi idő: 150 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral.

A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint és alaposan kidagasztjuk.

Konyharuhával letakarva, meleg helyen, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A töltelékhez a hagymát megtisztítjuk, apróra kockázzuk, az olajon üvegesre pároljuk, Felöntjük a paradicsomlével, fűszerezzük, majd a liszttel sűrűre főzzük.

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk.

Vékonyra, kb. 4 mm vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk.

3 egyenlő széles csíkra vágjuk.

A csíkokat megkenjük a töltelékkel, a szélénél hagyjunk kis szabad helyet.

A két keskenyebb végénél felhajtunk kb. 1-2 cm hosszú tésztát, így nem fog kifolyni a töltelék.

Majd a hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük, mint a bejglit.

A szélét óvatosan a tészta oldalához csípjük, majd ezt a részt alulra fordítjuk.

Ha túl hosszúak a rudak, netán nem férnek bele a tepsibe, akkor középen elvágva és a végeit betűrve kettévehetjük. (Én így tettem, mert a legnagyobb tepsibe sem fért bele a rúd.)

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a kalászokat.

Egy tiszta, éles és belisztezett ollóval 45 fokos szögben 2 cm-ként bevágjuk a tésztát kb. 2/3 részig, de ne vágjuk át teljesen az aljáig.

Az egyik kalászkát fordítsuk jobbra, a másikat balra és így tovább.

Szórjuk meg őket reszelt sajttal.

Melegítsük elő a sütőt, addig is kelnek kicsit még a kalászok.

180 fokon hőlégkeveréssel 15 perc alatt meg sütjük őket, ennyi idő alatt a sajt szép barna színt kap és a tészta is tökéletesen átsül.

A sütőből kivéve kenjük le tejjel és hagyjuk kb. 10 percet átgőzölni.

Finom, puha és laktató péksüti lett belőle.

6 rúd készült ebből az adagból.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.