Pulykamell: 0,60 kg
Sonka: 0,08 kg
Sajt: 0,08 kg
Liszt: 0,10 kg
Gomba: 0,20 kg
Tojás: 2 db
Zsemlemorzsa: 0,15 kg
Őrölt bors: ízlés szerint
Só: ízlés szerint
Burgonya: 0.80 kg
Zsír vagy olaj a kisütéshez
Citrom karika: 4 db
friss zöldség a díszítéshez
Pulykamellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, nagyon picit megsózzuk.
A töltelék anyagokat aprókockára vágjuk, ( sonka, gomba ), majd összepirítjuk, a reszelt sajtot a kihűlt töltelékbe keverjük, és fűszerezzük.
Vékonyra kiklopfolt pulykamell egyik felére helyezzük a tölteléket, majd a másik felét ráhajtjuk. Csak annyi tölteléket tegyünk bele, hogy eligazítva ne essen ki belőle a töltelék 8 esetleg ha sok a töltelék lehet fogpiszkálóval körbezárni, de ez esetben sütés után ne felejtsük el kiszedni a kész sültből ), majd bepanírozzuk ( liszt, tojás, zsemlemorzsa ) és forró, bő olajban vagy zsírban kisütjük. majd egy kicsit oldalasan ketté szeljük.
A burgonyát megtisztítjuk, szeleteljük, és azt is kisütjük.
Tálaláskor friss zöldséggel, citrom karikával ízlésesen díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.