2db fejes saláta
3-4 szál újhagyma szárával együtt
2-3 szem retek
1-2 paradicsom
fél dl 10% ecet
2 kanál cukor
1 tk só
3 dl víz
· Előkészítés
A friss, zamatos salátát és a többi zöldséget hideg vízben mossuk meg ? ha nem szeretjük, a fehér torzsáját vágjuk le. Mivel a külső réteg általában sérült és csúnya, szedegessük le őket. A belső leveleket bontsuk szét és gyűjtsük össze; ügyeljünk arra, hogy alaposan tisztítsuk meg mindegyiket ? nincs is rosszabb, mint amikor a saláta recseg a fogunk alatt! A Zöldségekkel együtt daraboljuk fel a hozzávalókat tegyük egy tálba a salátát én össze csípkedtem kisebb darabokra.
· A lé elkészítése
Egy külön edénybe tegyünk egynegyed ecetet, háromnegyed vizet, és ízlés szerint adagoljuk egy kis sót és cukrot vagy édesítőt, ki hogyan szereti. Nyugodtan kóstoljunk bele a lébe, ha túl savanyú vagy édes, bátran változtassunk az arányokon, amíg megfelelő nem lesz.
· Kevergessünk
Tegyük bele a korábban tisztított saláta leveleket a zöldségeket a tálba, és egy kanállal jól keverjük meg. Figyeljünk, hogy mindenhova jusson a léből. Hagyjuk néhány percig állni, hogy jól átvehesse az édes-savanykás ízt. A kész salátát kis edényekben máris tálalhatjuk. Hosszú ideig nem érdemes tárolni, mert a levelek egy idő után elkezdenek fonnyadni, és úgy már nem lesz friss, ropogós a saláta!
Főételeink mellé ,sültekhez nagyon finom ízletes vitamin dús kiegészítő.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.