Sütési idő 2 X 30 perc helyesen, így írtam be eredetileg, nem tudom miért 2 percet hozott ki a gép! Elnézést a hibáért!
Sárga laphoz: 10 db tojás, 10 kanál porcukor, 10 kanál liszt, 1 db sütőpor Barna laphoz: 10 tojás, 10 kanál porcukor, 7 kanál lisz, 3 kanál kakópor, 1 db sütőpor. Krém: 8 dl tej, 8 evőkanál porcukor, 2 db vanilia főzős pudingpor, 1 db sárgadinnye, 3 dl Hulala tejszín Bevonat 1/2 db sárgadinnye, pár szem szeder, 4 dl tej, 1 db fehércsoki puding,5 kanál cukor 10 dk fehércsoki, 2 dl Hulala tejszín 1 teáskanál zselatin
A tojások habját keményre felverjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, maj összeöntjük és hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Kapcsos tortaformának az alját szilikonos papírrak kibéleljük és beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig 180 fokon, majd 170 fokon megsütjük. Közben megnézzük tűpróbával mivel nagy mennyiség, hogy biztosan átsüljön. Ha megsült egy picit hűtjük, közben körbevágjuk a szélét, hogy ne húzza le. Kivesszük és elkészítjük a barna tpiskótát ugyanígy, csak a kakaóval pótóljuk ki a lisztet. Ezt is ugyanígy sütjük. Ha kész azt is hűtjük. Mindkét lapot egyenlő távolságú 4 körre vágjuk. (Én kistányért, kompótos tálat és poharat használtam.) Nem szedem szét addig amíg lapjára is ketté vágom az egész piskótákat. Közben megfőzöm a 2 db pudingot a 8 dl tejjel és a cukorral. Kihűtőm és a sárgadinnye felét összeturmixolom és a krémhez adom. Majd a másik felét is csak kis kockákra vágva. Végül a 3 dl Hulalát felverem és hozzákeverem a dinnyés krémhez. A piskóta karikákat elkezdem keverni, úgy hogy a legnagyobb kör barna, majd sárga, megint barna és sárga és rákenek a dinnyés krémből. A következőt fordítva kezdem, tehát kívűl a nagy sárga, majd a barna és a sárga és a barna. Ezt is megkenem a krémmel és így folytatom amíg elfogy a piskóta és a krém. Persze ezeket a kapcsos formába rakom össze és ha kész egy napra a hűtőbe teszem (Ha szükséges akkor egy kicsit nyomatom össze, hogy egyenes legyen. Egy nap múlva, elkészítem a bevonatot ami 4 dl tej egy fehércsoki puding 5 kanál cukor ezeket összefőzöm, ha kész akkor beledobom a 10 k fehércsokit és a forró pudingban addig keverem amig elolvad. Ha kihűlt hozzáadom a 2 dl Hullalát habnak felverve (én tettem bele egy teáskanálnyi zselatint is mert elég laza volt a szerkezete) Ezzel bevontam a torta oldalát és a tetejét, majd sárgadinnye szeletekkel és sárgadinnye lepkékkel díszítettem, no meg pár szem szederrel. Kisunokám szülinapi tortája volt, óriási sikerrel!!!!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.