Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Sárgadinnyés mozaikos torta (saját ötlet)

felvitel dátuma: 2016-08-28 17:52:28       mai nézettség: 1       nézettség: 1558
részletes recept
Hozzávalók 7 személyre:

Sárga laphoz: 10 db tojás, 10 kanál porcukor, 10 kanál liszt, 1 db sütőpor                                                                        Barna laphoz: 10 tojás, 10 kanál porcukor, 7 kanál lisz, 3 kanál kakópor, 1 db sütőpor.                                                     Krém: 8 dl tej, 8 evőkanál porcukor, 2 db vanilia főzős pudingpor, 1 db sárgadinnye, 3 dl Hulala tejszín                 Bevonat 1/2  db sárgadinnye, pár szem szeder, 4 dl tej, 1 db fehércsoki puding,5 kanál cukor 10 dk fehércsoki, 2 dl Hulala tejszín 1 teáskanál zselatin

Előkészületi idő: 50 perc

Sütési idő: 2 perc

Elkészítés:

A  tojások habját keményre felverjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, maj összeöntjük és hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Kapcsos tortaformának az alját szilikonos papírrak kibéleljük és beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig 180 fokon, majd 170 fokon megsütjük. Közben megnézzük tűpróbával mivel nagy mennyiség, hogy biztosan átsüljön. Ha megsült egy picit hűtjük, közben körbevágjuk a szélét, hogy ne húzza le. Kivesszük és elkészítjük a barna tpiskótát ugyanígy, csak a kakaóval pótóljuk ki a lisztet. Ezt is ugyanígy sütjük. Ha kész azt is hűtjük. Mindkét lapot egyenlő távolságú 4 körre vágjuk. (Én kistányért, kompótos tálat és poharat használtam.) Nem szedem szét addig amíg lapjára is ketté vágom az egész piskótákat. Közben megfőzöm a 2 db pudingot a 8 dl tejjel és a cukorral. Kihűtőm és a sárgadinnye felét összeturmixolom és a krémhez adom. Majd a másik felét is csak kis kockákra vágva. Végül a 3 dl Hulalát felverem és hozzákeverem a dinnyés krémhez. A piskóta karikákat elkezdem keverni, úgy hogy a legnagyobb kör barna, majd  sárga, megint  barna és sárga és rákenek a dinnyés krémből. A következőt fordítva kezdem, tehát kívűl a nagy sárga, majd a barna és a sárga és a barna. Ezt is megkenem a krémmel és így folytatom amíg elfogy  a piskóta és a krém. Persze ezeket  a kapcsos formába rakom össze és ha kész egy napra a hűtőbe teszem (Ha szükséges akkor egy kicsit nyomatom össze, hogy egyenes legyen. Egy nap múlva, elkészítem a bevonatot ami 4 dl tej egy fehércsoki puding 5 kanál cukor ezeket összefőzöm, ha kész akkor beledobom a 10 k fehércsokit és a forró pudingban addig keverem amig elolvad. Ha kihűlt hozzáadom a 2 dl Hullalát habnak felverve (én tettem bele egy teáskanálnyi zselatint is mert elég laza volt a szerkezete) Ezzel bevontam a torta oldalát és a tetejét, majd  sárgadinnye szeletekkel és sárgadinnye lepkékkel díszítettem, no meg  pár szem szederrel.  Kisunokám szülinapi tortája volt, óriási sikerrel!!!!!

Szakács: Etelka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Etelka 2016 augusztus 28

Sütési idő 2 X 30 perc helyesen, így írtam be eredetileg, nem tudom miért 2 percet hozott ki a gép! Elnézést a hibáért!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.