A sárgarépakrémhez:
2 nagyobb sárgarépa
1 liter víz
2 deci tejszín
3-4 evőkanál liszt
kis darabka vaj
só
1 mokkáskanálnyi őrölt szerecsendió
A fasírtburgonyához:
5 db főtt burgonya
apróra vágott petrezselyemzöld
apróra vágott újhagyma
só
bors,
1 tojás
kevés liszt
liszt, tojás, zsemlyemorzsa a panírozáshoz,
olaj a sütéshez
A sárgarépát felszeletelve sós vízben megfőzöm, ha kissé kihűlt, akkor bot mixerrel lemixelem a vízzel együtt.
A tejszínbe bele keverem a lisztet, ezt ugyanúgy a lébe mixelem, hozzádobom a kevéske vajat. Visszateszem a tűzre, kevergetve felforralom, megsózom, ha kell, és a szerecsendióval ízesítem. Ez kihagyhatatlan, mert ez bolondítja meg a sárgarépát.
A fasírtburgonyához sós vízben megfőzöm a burgonyát, melegen összetöröm, ha kihűlt, hozzádolgozom a petrezselymet, a hagymát, tojást, a kevéske lisztet, ha kell, megsózom, kicsi borssal ízesítem.
Kézzel fasírtokat formázok a masszából, szokásos módon panírozom:
liszt, tojás, zsemlyemorzsa, forró olajban szép barnára sütöm őket.
A tálaláskor kevéske vágott petrezselyemmel díszítem az ételt.
Szerény, de finom ebéd, vagy vacsora.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.