35 dkg sertéscomb
1 fej hagyma
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1/2 zeller
1/2 karalábé
20 dkg borsó
2 közepes krumpli
1 kanál zsír
1 csapott ek. liszt
2 mk. pirospaprika
só ételízesítő
bors
15 dkg liszt
1 tojás
1/2 cs. petrezselyemzöld
só
A húst kisebb kockákra vágom és ráteszem a zsíron üvegesre párolt kockázott hagymára. Megsózom, pici vizet aláöntve, fedő alatt félig puhára párolom. Akkor hozzáteszem a darabolt zöldségeket a borsót és megsózva együtt is párolom kb. 10 percig. Akkor megszórom a liszttel, jól átforgatom, lehúzom a tűzről, hozzáteszem a pirospaprikát és felöntöm vízzel, úgy főzöm tovább. Fűszerezem, borssal, ételízesítővel, ha kell sózom is. Amikor már majdnem puha a zöldség is, beleteszem a kockázott krumplikat, azzal főzöm készre. A végén 1 tojásból, lisztből, sóból és az aprított petrezselyemzöldből készült galuskát szaggatok bele. Aki szereti tálaláskor keverhet bele tejfölt.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.