Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Krumplis egytálak » Slambuc Kata módra

felvitel dátuma: 2017-05-06 21:01:54       mai nézettség: 5       nézettség: 677
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

(rossz idő lévén,kipróbáltam a konyhában,bográcsban(1000 éves),gázon elkészíteni és sikerült!!!! :D )
Ha kint készítjük,akkor is ez az adag kell,kb.5 literes bográcshoz.
Hozzávalók:Slambuc Kata módra
10 dkg füstölt szalonna,kockára vágva
1 nagyobb fej hagyma,felkockázva
1 kg tisztított,karikára vágott burgonya (a súly tisztítva értendő)
75 dkg lebbencstészta,összetörve
2 ek.só
2 ek.sertészsír
1/2 zöldpaprika
1 paradicsom
kevés petrezselyemzöld
kevés zeller zöld
MINDEN HOZZÁVALÓT KÉSZÍTSÜNK A KEZÜNK ALÁ!

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

Elkészítés:
A bográcsot tegyük fel a tűzre,mehet bele,az előre felkockázott szalonna,ha jól megsült,beleöntjük a vöröshagymát,ezzel is pirítjuk,majd hozzáadjuk a burgonyát,hosszú kanállal egy párszor átforgatjuk.
Hozzáadjuk a pirospaprikát és azonnal ráöntjük az előre odakészített vizet,sózzuk,belerakjuk a zöldpaprikát,paradicsomot
petrezselymet,zeller zöldet és addig főzzük,míg a burgonya félig főtt nem lesz.
Közben kóstoljuk meg,ha szükséges sózzuk.(egy picit sósabb legyen a megszokottól,mert a tészta vesz fel belőle)
Ekkor egyenletesen beleszórjuk a száraztésztát(közepes lángra vesszük)és már nem kevergetjük,legfeljebb a tetejét egy kicsit egyengetjük,várunk míg elfővi a levet.
Amikor már láthatóan nincs leve,leemeljük a tűzről(mint amikor kint készítjük)és jól összekeverjük,majd a tűzre visszatéve a zsírt egyenletesen eloszlatjuk körbe a bogrács szélén.
Felülről lefelé nyomkodjuk a kanalat körbe a bogrács szélén és közben mozgatjuk,hogy a zsír leérjen alulra,majd leemelve megrázogatjuk a bográcsot és hirtelen mozdulattal magunk felé mozdítva megfordítjuk a slambucot.(VIGYÁZZUNK,NEHOGY KIBORULJON!!)
Nálunk 32xkell megforgatni. :D 
Ha nem megy akkor sincs semmi baj,egy párszor összekeverjük és így is nagyon finom.
Lehet készíteni tapadásmentes wokban is én már így is próbáltam.
Jó étvágyat hozzá!
Saját családi recept

Szakács: Kata


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések

húsok, szárnyasok, vadak, halak, tészták, zöldségek

xilovit fogkrém, xilovit rágó, természetes édesítőszerek, étrend kiegészítők, életmód, naturpiac, nopal, neera

Gyulai Kolbász Kódex
bor, aszú, aszúbor, szamorodni, muskotály, hárslevelű, furmint, cuvée, tokaji eszencia, borkóstoló, borvásárlás, sajgó pincészet, tolcsva bor,  borbemutató, www.sajgopince-tolcsvabor.hu

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu

weblapkészítés, szerverhosting, domain, keresőoptimalizálás, marketing, piackutatás, céglista, céginfo, cégadatbázis, callcenter, www.e-mailnet.hu

 

Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu

céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu



Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.