· 40 dkg paradicsom
· 60 dkg zöld paprika
· 2 nagy fej hagyma
· 10 dkg füstölt szalonna
· 2 evőkanál olaj
· 1 kávéskanál piros paprika
· 1 csipet cukor
· 1 csokor snidling
A paradicsomot gerezdekre vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, majd vékony szeletekre vagy ujjnyi vastag karikákra szeljük. A hagymát meghámozzuk, és apróra felkockázzuk. A szalonnát ugyancsak apró kockákra vagy vékony csíkokra vágjuk.
Az olajhoz adjuk a szalonnát, és mérsékelt tűzön zsírjára pirítjuk. Megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk. Visszatesszük a tűzre, és néhány percig fedő nélkül forraljuk. Beleforgatjuk a zöldpaprikát, és az apróra vágott snidlinget zöldjével együtt majd félig lefedve, mérsékelt tűzön puhára főzzük, végül utána sózzuk. ,én egy csipet cukrot is rakok bele a végén mert az jobban kiadja az ízeket .
aki szereti 8-10 db tojást kb ennyit szoktam erre az adagra ráütni .A Tojásokat felverem és a még forró lecsóra öntöm majd készre sütöm .
Fontos hogy a tojást mindig frissen tálalás elött tegyük rá a lecsóra .
De a tojás nélkül is finom .
Friss ropogós kenyérrel vagy sós vízben főtt burgonyával tálalhatjuk .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.