Nagyon fincsi,már én is el készítettem!
Hozzávalók: 4 db csirkecomb,szárnyas fűszerkeverék 1 kg só.
Károlyi salátához: 2 fejes saláta, 25 dkg hámozott főtt burgonya, 10 dkg kovászos uborka, 10 dkg zöldpaprika, 30 dkg paradicsom, 2 főtt tojás, 3 ek majonéz, 2 dl 12 % tejföl, mustár, citromlé, ízlés szerint, 1 cs. petrezselyem zöld, ( nekem az most nem volt)
Elkészítése:
A csirkecombokat fűszerkeverékkel megszórjuk, és félórát állni hagyjuk. Közben a megmosott, jól lecsurgatott fejes saláta külső levelét elrakjuk díszítésnek. A többi hozzávalót metéltnek összevágjuk, paradicsomot félbevágjuk, és kockára. A majonézből, és a tejfölből tartármártást készítünk, musttárral, citromlével, sóval, borssal ízesítjük. A zöldségekkel összekeverjük, letakarva hűtőbe tesszük, míg a csirke elkészül. Hőálló edénybe tesszük a sót,ráhelyezzük a combokat, alufóliával letakarjuk180 fokon előmelegített sütőbe kb 1 órát sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.