500g durum penne tészta
15-20 dkg sonka
3 db cukkini ( kisebb )
2 db burgonya
2-3 fej vöröshagyma
2 dl 10 %-os főző tejszín
4 gerezd fokhagyma
só, bors, delikát,szerecsendió, fél citrom leve
1. A hagymát megdinszteljük egy kis olajon, hozzáadjuk a kicsi kockára vágott burgonyát, illetve a cukkinit. Felöntjük egy kevés vízzel, ép hogy ellepje. Ízesítjük sóval, delikáttal, borssal, szerecsendióval.
2. Ha megfőtt, akkor ezt az egészet össze turmixszoljuk.
3. Hozzáadjuk a főző tejszint, és a zúzott fokhagymát, közben belecsurgatunk két kávés kanálnyi citromlevet, és hagyjuk fel főni, és elzárjuk.
4. Közben kifőzzük a penne tésztát, és kis kockára felvágjuk a sonkát.
5. Tálaláskor összekutyuljuk a tésztánkat a sonkával, és ráöntjük a mártást. Ízlés szerint meg lehet szórni sajttal, és zöldséggel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.