Mezei sóska (de kerti, vagy mirelit is finom )...amennyi van, mert a felesleges eltehető a mélyhűtőbe a dinsztelés után.
liszt
3 dl tej
zsiradék a dinszteléshez és a tükörtojáshoz
személyenként 1 db tojás
burgonya
só, cukor ízlés szerint
A sóskát megtisztítani a szárától, alapos mosás után összevágni apróra és a zsiradékba tenni. Addig dinsztelni amíg pépessé nem válik, meghinteni liszttel pár rercig együtt dinsztelni, (sütni.)sózni Felönteni vízzel,mint a rántást, majd bele lehet tenni a tejet...én úgy szoktam, hogy egy tojás sárgáját felverek habosra és azt keverem össze a tejjel.cukorral A sóskát sűríti is és a színe is szebb lesz.
A maradék fehérjét fel lehet használni a tükör tojáshoz.
A tojásokat a forró zsírba ütjük a sárgákat megsózzuk, a tetejére födőt teszünk. hogy a gőzbe egymásra boruljon a fehérje és így jól átsüljön az alja kap egy kéreget ami nagyon finom.
A burgonyát sós vízbe kifőzzük...együtt tálalva a legfinomabb.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.