Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Zöldség ételek receptek » Spenótos egytál étel (Tüttyölt ratyli )

felvitel dátuma: 2014-02-18 17:25:31       mai nézettség: 1       nézettség: 3838
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:
1,5 kg burgonya
1 nagy  tejföl

2 szép tojás
10dkg sonka
20dkg sajt
1 kanál zsír.
 4 csipet bors

3 csipet, só 
 1 adag spenót

 

2 gerezd fokhagyma

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Eredetileg ez egy vicces recept ,amit én a magam nyelvén kicsit érthetőbbé tettem .

Így ez az én receptem az én elképzelésem szerint ,de nagyon finom étel lett belőle.

Jót nevettünk az eredeti nevén .

elkészítés:
A krumplit  felkarikázzuk és megfőzzük . Közben a tojásokat  is megfőzzük,a spenótot szósznak elkészítjük  összekeverjük a tejfölt, az apróra vágott sonkát és a sajt felét reszelve, végül a főtt tojást felkarikázzuk.

A  krumplit egyenletesen elosztjuk egy kis tepsiben vagy hőálló tálban,amit kikentünk zsírral , majd ráterítjük a spenótot  a tejfölös masszát. ráhelyezzük a tojás karikákat  A tetejére reszeljük a maradék sajtot, és kb. 10-15 perc alatt összemelegítjük sütőben.

 

spenóthoz

1. A spenótot megtisztítjuk, vastag levél ereit eltávolítjuk, azután váltott vízben megmossuk és lecsepegtetjük. A fokhagymát meghámozzuk.

2. Felforralunk 1,5 liter vizet, hozzáadunk 1 evőkanál sót, beledobjuk a spenótot,fokhagymát  és lassú forralással 3-4 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, kissé lecsepegtetjük, és botmixerrel péppé zúzzuk (vagy vágódeszkán finomra, de nem túl pépesre vagdossuk).


Eredeti recept

Hozzávalók:

1,5 kg nyersratyli
1 jókora pese
2 csobolyó gönyézde (ha lehet pöcörgősi)
3 csipet ciháta
4 ölej csikmány
kb. 5 zamecsli
1 suttyonyos petrecel
1 véka vatyek

Elkészítése:

A nyersratylit fertályórát posvásztjuk a gönyézdével, míg csurmot nem ereszt, közben a vatyekot megdicsikicseljük. Szépen höllyén megpicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba. Közben a pocadékot megpeccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak röttyengetjük, mert hamar odakaphat. Végül a suttyonyos petrecelt belebibározzuk a 4 ölej csikmányba, majd jól összegyöröszjézzük. Várunk amíg a széle be nem tockosodik és rádurungoljuk a cihátát.

Nagyon mókás nagyon vicces .Nekem tetszik

Ha valakinek más recept jut erről eszébe szívesen látom.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 domimami 2014 július 17

de hát a ratyli nem zöld!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.