50 dkg GM fodros nagykocka tészta
só
1,- kg spenót
A besamellhez:
1 liter tej
10 dkg vaj
5 ek rizsliszt
só
őrölt szerecsendió
A húsos réteghez:
50 dkg darált hús
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
só
A tetejére: reszelt sajt
A tésztát sós vízben főzzük fog keményre (al-dente).
A megmosott, vastagabb száraitól megfosztott spenótot forró vízben főzzük meg (egy pillanat alatt a forrásban lévő vízben megfonnyasztjuk), szűrjük le. Hagyjuk, hogy alaposan lecsepegjen.
A vöröshagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk apróra és kevés zsiradékon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a darált húst, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük fokhagymával. Pároljuk - fedő alatt - puhára. Víz hozzáadása nem szükséges!
Készítsük el a basamellt:
A vajat, egy fazékban olvasszuk fel (én tejforralóban készítettem), adjuk hozzá a lisztet, majd öntsük fel a tejjel, főzzük sűrűre. Ízesítsük a mártást sóval, őrölt szerecsendióval.
A hamis lasagne összeállítása: zsírozott, rizslisztezett tepsibe terítjük a tészta felét, erre jön a besamelmártás fele, a darált húsos töltelék, a lecsepegtetett spenót, a tészta másik fele, a besamelmártás másik fel, a tetejére reszeljünk sajtot és előmelegített sütőben süssük készre, kb 20 perc alatt.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.