20 dkg rizs, 4 gerezd fokhagyma, friss spenót levél, oliva olaj, főtt tojás
A meg mosott rizst a forró olajon kissé meg forgatjuk, fel öntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Fel forraljuk, kb. öt perc elteltével fedővel le borítjuk. A tüzhelyt el zárjuk alatta, a rizs a fedő alatt szépen meg puhul. Én villával szoktam kevergetni, így a szemek szépen külön vállnak.
A meg mosott spenótot meg főzzük, le csorgatjuk róla a levét. A zúzott fokhagymát meg futtatjuk az olajon, majd a spenótot apróra vágva bele tesszük, éppen csak kis ideig kavargatjuk. Ezután hozzá keverjük a párolt rizshez, és végül ízlés szerint sózzuk.
Nagyon finom köret.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.