1/2 kg sertéscomb
3 zsemle, vagy 3 szelet kenyér
1 kis fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
1+ 6 tojás
só
bors
pirospaprika
20 dkg zsír
6 tojást keményre főzök, megpucolom. A húst ledarálom a hagymákkal, hozzáteszem az áztatott és kinyomkodott zsemléket, vagy kenyeret, a tojást és ízlés szerint fűszerezem sóval borssal, pirospaprikával. Jól kidolgozom a masszát. Ezután 6 egyenlő részre osztom, és mindegyik főtt tojás köré rakok egy adagot, úgy, hogy teljesen betakarja a tojást a húsmassza. Tojásformára igazítom, olyan lesz, mint egy nagy strucctojás. :-) A tepsibe kenem a zsírt, erre állítom a "strucctojásokat" , előmelegített sütőbe teszem és közepes hőmérsékleten sütöm, közben gyakran meglocsolom, szép pirosra sütöm. Krumplipürével és savanyúsággal tálalom. De lehet hozzá másfajta köretet is készíteni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.