2 fej brokkoli
2 doboz natur tonhalkonzerv
mandulapehely 5 evőkanál púpozott
2 evőkanál hajdinaliszt
4 dl hajdinatej kellett volna én nem kaptam így sojatejet használtam így is nagyon finom lett.
só
fehér bors
kb. fél dc víz a sojatejet felhígitani
1 bő evőkanál kókusz zsír
A brokkolikat megmossuk és rózsáira szedjük. és a sütőtálba helyezzük úgy hogy a rózsái a tálközepe felé legyenek. A tonhalkonzervet felbontjuk ésa levét jól lecsepegtetjük. Közbe a zsíradékon a mandulapelyhet megpirítjuk majd kiszedjük és félre teszük. Ezután a hajdinalisztből és a zsiradékkal világos rántást készítünk amit a hígitott sojatejjel engedünk fel. Közbe fűszerezzük! Állandó keverés melett kissé hagyjuk besűrűsődni . A le csepegtetett tonhalkonzerveket ráhelyezzük a brokkolira majd ráöntjük a mártást , a legtetejére kerül a félretett píritott mandula. Alufóliával letakarva sütőba teszük és közepes meleg sütőbe készra sütjük . Előmelegített sütőbe ez kb. 20 perc.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.