4 db csirke felsőcomb
10 dkg kókusz zsír
2 db nagyobb hagyma
6 cikk fokhagyma
1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
1/2 zöld paprika
1/2 kg káposzta
1 kis csokor petrezselyemzöld
15 szem zöld olivabogyó
1 csipet őrölt kömény
1 csapott mokkáskanál oregánó
só
Az egyik hagymát felkockázzuk és 5 dkg kókusz zsíron elkezdjük pirítani, majd a fokhagymákat is összevágjuk és a félig megdinsztelt hagymához keverjük. Megszórjuk az őrölt piros paprikával és beletesszük a csirkecombokat. Hirtelen átsütjük mindkét oldalukat, majd egy kis vízzel felengedve, fedő alatt elkezdjük párolni. Ha a hús puha, zsírjára sütjük, kicsit pirítjuk.
A garnírung elkészítéséhez a káposztát vékony szeletekre vágjuk és az 5 dkg kókusz zsíron megpárolt másik hagymához és fokhagymához keverjük. Megsózzuk és fedő alatt kb. 15 percig pároljuk. Fűszerezzük az őrölt köménnyel, oregánóval, sóval. Utána erősebb tüzön pirítani kezdjük a káposztát, amit ilyenkor már állandóan keverünk vagy rázogatunk, hogy le ne égjen. Az utolsó öt percben hozzáadjuk az olivabogyót és az apróra vágott petrezselyemzöldet.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.