Hozzávalók:
A "TÉSZTAALAPHOZ":
10 dkg zabpehely(apró szemű)
10 dkg darált dió
5-8dkg eritrit-stevia por,vagy porcukor(ki milyen édesen szereti)
3-4 ek.magozott meggybefőtt levével együtt
A KRÉMHEZ
PUDING:
2 cs.vanília puding
5 dl.tej
1ek.folyékony édesítő/porcukor
TÚRÓ:
60-70 dkg tehéntúró
10 dkg eritrit-stevia por,vagy porcukor
1 mk.vaníliagranulátum,vagy1 cs.vanília cukor
TEJSZÍN:
4 dl habtejszín
1 ek,folyékony édesítő
ÉS MÉG:
20 dkg magozott friss cseresznye(lehet más gyümölcs is)
Tetejére:olvasztott csokoládé
Elkészítés:
A"tészta"hozzávalókat,zabpehely,darált dió,édesítő,meggy,
összekeverjük és egy jénai tálban elegyengetjük.
A 2 cs.vanília pudingot a tejjel édesítővel megfőzzük,kevergetve kihűtjük.
A túrót összetörjük,hozzáadjuk a 10 dkg édesítőt,vaníliával ízesítjük,
A habtejszínt az édesítővel kemény habbá verjük és hűtőbe rakjuk.
A kihűlt pudingot,összekeverjük a túróval és a"tészta"alapra kenjük,erre jön a magozott cseresznye,végül a tejszínhabbal betakarjuk és az olvasztott csokoládéval meglocsoljuk,jól kihűtjük.
Jó étvágyat hozzá!
saját receptváltozat
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.