Ügyes vagy ( profi munka ) ahogy a fázis képek is vannak. Gratulálok, csak így tovább. János
Tésztához:
15 dkg finomliszt,
5 dkg tönkölyliszt,
1 kk. só,
10 dkg vaj,
1/2 csésze víz.
Töltelékhez:
1 vöröshagyma apróra vágva,
1-2 gerezd fokhagyma,
20 dkg tofu,
pici szójaszósz,
egy kevés paradicsomlé.
1/2 fej brokkoli megpárolva,
1 kisebb cukkini,
olivaolaj,
oregano,
bazsalikom,
só,
bors.
Először elkészítjük a tésztát:
A lisztet, a sót és a vajat (kicsit felolvasztjuk) összedolgozzuk. A vizet hozzáöntjük és tésztát gyúrunk belőle. Cipót formázunk, majd folpackba csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a tölteléket:
Apróra vágjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd serpenyőben az olivaolajon megfonnyasztjuk. A tofut apróra vágjuk vagy nagyobb sajtreszelőn lereszeljük és meglocsoljuk egy kevés szójaszósszal, majd a hagymára tesszük. Apróra kockára vágjuk a cukkinit, kis rózsákra szedjük a megpárolt brokkolit, majd ezeket is a serpenyőbe rakjuk, meglocsoljuk egy kis paradicsomlével és összesütjük. Megfűszerezzük.
A tésztát elővesszük a hűtőből, kinyújtjuk és kb. 14-16 db 10 cm átmérőjű korongot szaggatunk belőle. A tölteléket a tésztalapok közepére halmozzuk, majd a tésztát félbehajtjuk és a szélét összenyomkodva kiolajozott tepsibe tesszük.
Tetejét egy kis tejjel megkenjük, majd 200-220 fokon 15-20 percig sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihülni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.