Tökéletes
1,5 kg savanyú káposzta
1 közepes méretű savanyított káposztafej
1 kg darált sertéshús
15-20 dkg rizs
1 nagy fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 egész tojás
2-3 szelet füstölt szalonna(elhagyható, ha zsírosabb a hús)
1 kis darab füstölt oldalas,vagy füstölt csülök
só, bors,pirospaprika
A darált húst összekeverjük az apróra vágott szalonnával,tojással,rízzsel,reszelt vöröshagymával,fokhagymával,sóval,borssal,pirospaprikával.A leveleket csavargatjuk henger alakúra,a levelek két végét visszadugjuk,hogy a töltelék keményen megálljon benne és szét ne főjön a főzés alatt.Aztán egy sor mosott savanyú káposztát teszünk egy edénybe,és erre rárakjuk a tölteléket ,majd ismét egy sor káposztával fedjük be.Szárma nagyon jóízű ,ha a káposzta között egy sertés farkát,vagy fülét,vagy egy kis füstölt húst főzünk meg benne.(én oldalast szoktam).A szármát felengedjük annyi vízzel,hogy a tölteléket elfedje és megsózzuk,majd csendes forrással legalább egy óráig főzzük.
Rántást a következőképpen készítjük el:
4 dkg zsírt megolvasztunk,beletesszük a lisztet,kissé megpirítjuk ,belekeverünk egy-két zúzott fokhagymát,ha az is megpirult,hozzáadjuk a paprikát és elkeverjük,azután feleresztjük,majd a szármára öntjük és összeforraljuk.
Tálaláskor egy kis tejföllel leöntjük.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.