szarvas comb 0,80 kg
só, őrölt bors, fűszerkeverék ízlés szerint
liszt 0,15 kg
étolaj a sütéshez
gomba 0,40 kg
tejszín 0,40 l
petrezselyem zöld 1 csomag
krokett 32 db
friss zölség, lilahagyma a díszítéshez
A szarvas szeleteket klopfoljuk, ízesítjük, lisztbe forgatva kevés olajon kisütjük.
Amennyiben idős a hús húslében érleljük egy napot.
Mártás:
Kevés olajban a megtisztított, apróra vágott gombát megpároljuk, liszttel szórjuk, és a tejszínnel beforraljuk.
A mártást, sóval, borssal, finomra vágott petrezselyem zölddel fűszerezzük.
A krokettet bő forró étolajban megsütjük, majd friss zöldséggel díszítve tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.