1 cs Tante Fannyi friss nyújtott rétestészta 200 gr
50 dkg túró
4 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 db. tojássárgája
1 cs vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
csipetnyi só
30 dkg fekete fekete szeder
1 db tojás a tészta bekenéséhez
2 kk kukorica keményítő
A Tante Fanny réteslapot kivesszük a hűtőből és 20 percig pihentetjük szoba hőmérsékleten. ( zárt csomagolásban )
Megnedvesített konyharuhára helyezünk egy száraz konyharuhát és erre terítünk egy réteg tésztát és enyhén megkenjük olvasztott vajjal, majd 90 fokban elfordítva a másik réteg tésztát, és így tovább ( érdemes 3 réteget összerakni ).
A tészta közepére helyezzük a szedret és köré helyezzük a túró tölteléket.
A tészta szélét felvert tojással megkenjük, és a konyharuha segítségével feltekerjük.
Két szélét a tésztának behajtjuk, majd megkenjük felvert tojással. tepsibe helyezzük és a sütő középső sínére helyezve ( előmelegített sütőben 200 C fokon ) 25-30 perc alatt megsütjük.
Töltelék: A túrót, a porcokrot, a keményítőt, a tojássárgáját, vaníliás cukrot, sót, citromhéjat összekeverjük.
Végül óvatosan hozzáadjuk a lágy vajat és újból összekeverjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.