Karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben félig puhára főzzük, majd leszűrjük.
Tojások fehérjét habbá verjük.
Szezámmagot és a lisztet összekeverjük, tejet hozzáadjuk, majd a tojások sárgáját, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Legvégén beleforgatjuk a tojáshabot.
Kihűlt karfiolt beleforgatjuk 3 ek. lisztbe, belemártjuk a szószba, majd forró olajban kisütjük.
Mártáshoz:
Joghurtot kikeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a mustárt, tökmagolajat. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Szakács:
Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Hirdetések
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó. Vegyenrésztfolyamatoshavidíjazáson. Ittkönnyenmegtanulfőzni.
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.