Tészta:
50 dkg liszt
2 tk száritott élesztő
1 tk só
50 ml hidegen sajtolt olivaolaj,
100 ml hidegen sajtolt fűszerpaprikamag olaj
http://grapoilashop.hu/
100 ml viz
Toltelek:
50 dkg darált marha ( izles szerint bármi)
Bárány faggyu (izles szerint)
2 nagy csipet Baharat fűszer
Szerecsen dio
Soó,
bors izles szerint őrölt kömény izlés szerint
2 hagyma
3 -4 paradicsom
hidegen sajtolt olíva Olaj
http://grapoilashop.hu/
Apróra vágott petrezselyem és koriander zöldje izlés szerint
1/2 citrom leve
A tészta elkészitésével kezdjük.
A hozzávalokat gyúrjuk össze jó alaposan, majd letakarva meleg helyen 1 órát keleszteni kell.
Kelesztés után 10-12 részre osztom a tésztát és mint a zsömlet megformázom a golyókat.
Sütőpapirral bélelt tepsibe teszem őket és letakarva további 30 percet kelesztem.
Kezemmel kilapitom és a töltelékből teszek a tetejére.
Fenyőmaggal ( cnoberi) megszorom és 190-200 fokos sütőben kb 25 perc alatt készre sütöm.
Töltelék:
az apróra vágott hagymákat olivaolajon megdinsztelem, majd lecsepegtetem.
A paradicsomokat leforrázom, és megpucolom.
A levet és a magos részét kiszedem és csak a húsát nagyon apróra vágom és a hagymához öntöm csepegni az 1 órás kelesztési idő alatt hagyom csepegni.
Egy tálba beleöntöm a darálthúst, a faggyút a lecsepegtetett zöldségékez és végül a fűszereket is hozzáadom.
Jól elkeverem és a kezemmel kilapitott megkelesztett tésztára teszek a töltelékből.
Fenyőmaggal megszorom és készre sütöm kb 25 perc alatt 190-200 fokra előmelegitett sütőben.
Diszités:
tetejét megszorom petrezselyemmel és meglocsolom tehinával
A sütés és a főzési idő nem tartalmazza a kelesztési időt!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.