Tetszik !
20dkg margarin,vagy 17dkg zsír
2egész tojás
15dkg porcukor
40dkg liszt
1cs sütőpor
1tk fahéj
Krémhez:
1kg szilva
5ek cukor
1,5 tasak vaniliás pudingpor
1kk mézeskalács fűszerkeverék
2-3dl víz
A tojásokat a cukorral és a zsiradékkal habosra keverjük,majd a szárazanyagokat hozzágyúrjuk.1 órát hűtőben pihentetjük.
A szilvát kimagvaljuk,negyedekbe vágjuk,1dl vízzel főni tesszük.
A pudingport a cukorral,és 2dl vízzel simára keverjük.Közben a szilvát fűszerezzük.Az eredeti receptben turmixoljuk,de én szeretem,ha darabos marad.Kb 20 percig főzzük,majd hozzáöntjük a pudingot,felfőzzük,kihűtjük.
A tésztánk kb 2/3 részét egy 35x 25-ös tepsi méretére nyújtjuk,és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.Egyenletesen elosztjuk rajta a szilvás krémet,a maradék tésztából rácsokat sodrunk a tetejére.
Előmelegített sütőben 180-200 fokon 20 percig sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.