Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Színes töltött csirkecomb

felvitel dátuma: 2017-08-13 08:36:06       mai nézettség: 1       nézettség: 147
részletes recept
Hozzávalók 2 személyre:
 
2 nagy egész csirkecomb
2 db szikkadt zsömle 
2 tojás
1/2 piros húsú paprika
1/2 sárga húsú paprika
1 kisebb fej hagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 nagy cikk fokhagyma 
2 ek. olaj
2 mk. Toldi fehér bors
4 mk. Toldi színes tört borskeverék 
kevés zsömlemorzsa
só ízlés szerint
3 ek zsír  a sütéshez
kevés víz
 
A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

A csirkecombok bőrét fellazítom,  sózom és megszórom  Toldi színes tört borskeverékkel. Így hagyom állni, amíg a töltelék elkészül. A két zsömlét beáztatom, kinyomkodom egy tálba teszem, a tojásokat felverem, összekeverem a zsömlékkel. A paprikákat kis kockákra vágom, a hagymát szintén. 2 ek. olajon először a hagymát világosra pirítom, majd átforgatom rajta a színes paprikákat, kicsit hagyom párolódni, de nem kell puhának lenniük, mert még fog sülni. A tojásos zsömlékhez teszem a párolt paprikát, jól elkeverem, belepréselem a fokhagymát. Sózom és fűszerezem  Toldi fehér borssal. Végül az apróra vágott petrezselyemzöldet keverem hozzá és ha híg a töltelék egy kis zsemlemorzsát szórok bele. Kanállal a csirkecombok bőre alá töltöm a színes, paprikás tölteléket, a bőrét ráhajtom. Nem kell megtűzni semmivel, mert  a tojás egyben tartja a tölteléket, nem fog kifolyni. Egy tepsiben elkenem a zsírt, erre feltetetem a combokat, 1 dl vizet öntök alá és előmelegített sütőbe teszem. Közepes hőmérsékleten sütöm 1 órán át, időnként kiveszem és meglocsolom a combokat, az elpárolgó vizet pótolom. Az utolsó 10 perben már nem öntök hozzá vizet, zsírjára sütöm, a combok pedig szép pirosra, ropogósra sülnek. Köretnek krumplipüré illik hozzá.

A blogomon több kép is található: http://pkrumpli.blogspot.hu/

Szakács: Ágika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések

húsok, szárnyasok, vadak, halak, tészták, zöldségek

xilovit fogkrém, xilovit rágó, természetes édesítőszerek, étrend kiegészítők, életmód, naturpiac, nopal, neera

Gyulai Kolbász Kódex
bor, aszú, aszúbor, szamorodni, muskotály, hárslevelű, furmint, cuvée, tokaji eszencia, borkóstoló, borvásárlás, sajgó pincészet, tolcsva bor,  borbemutató, www.sajgopince-tolcsvabor.hu

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu

weblapkészítés, szerverhosting, domain, keresőoptimalizálás, marketing, piackutatás, céglista, céginfo, cégadatbázis, callcenter, www.e-mailnet.hu

 

Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu

céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu




Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.