A csirkecombok bőrét fellazítom, sózom és megszórom Toldi színes tört borskeverékkel. Így hagyom állni, amíg a töltelék elkészül. A két zsömlét beáztatom, kinyomkodom egy tálba teszem, a tojásokat felverem, összekeverem a zsömlékkel. A paprikákat kis kockákra vágom, a hagymát szintén. 2 ek. olajon először a hagymát világosra pirítom, majd átforgatom rajta a színes paprikákat, kicsit hagyom párolódni, de nem kell puhának lenniük, mert még fog sülni. A tojásos zsömlékhez teszem a párolt paprikát, jól elkeverem, belepréselem a fokhagymát. Sózom és fűszerezem Toldi fehér borssal. Végül az apróra vágott petrezselyemzöldet keverem hozzá és ha híg a töltelék egy kis zsemlemorzsát szórok bele. Kanállal a csirkecombok bőre alá töltöm a színes, paprikás tölteléket, a bőrét ráhajtom. Nem kell megtűzni semmivel, mert a tojás egyben tartja a tölteléket, nem fog kifolyni. Egy tepsiben elkenem a zsírt, erre feltetetem a combokat, 1 dl vizet öntök alá és előmelegített sütőbe teszem. Közepes hőmérsékleten sütöm 1 órán át, időnként kiveszem és meglocsolom a combokat, az elpárolgó vizet pótolom. Az utolsó 10 perben már nem öntök hozzá vizet, zsírjára sütöm, a combok pedig szép pirosra, ropogósra sülnek. Köretnek krumplipüré illik hozzá.
A blogomon több kép is található: http://pkrumpli.blogspot.hu/
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.