Marcsi! Ez is nagyon jó, mint minden tőled, köszönöm.♥
A cseresznyét jól megmosom, megszárítom. Üvegekbe rakom, hogy jól eligazodjon, közben tenyeremmel megütögetem az üveg alját. Ráteszem a tetejére a cukrot és felengedem szódavízzel az üvegeket és légmentesen lezárom, és végleges helyükre teszem őket!
Mikor a szódát beleengedem egy üvegbe, azt azonnal zárni kell, hogy ne illanjon el a szénsav. Tehát egyesével zárunk, nem töltjük előre fel az összes üveget.
A lezárt üvegeket 5 percre fejreállítjuk, így vákum fog keletkezni a tetőnél, mikor visszafordítjuk.
Mikor a cseresznyét megkezdjük, hagyjuk tető nélkül elillanni a szénsavat és ezután fogyasztható a finom ropogós cseresznye. Ha azonnal megkóstoljuk a cseresznyénket felbontás után, csípni fog a szénsav miatt, de ez annak a jele, hogy szépen dolgozott a szóda.
Tipp:Egészségesebb változatban nádcukorral is készíthető vagy akár xilittel is!(Már, ha bírja valaki anyagilag)
Amennyiben már jó érett cseresznyéből készítjük, a cukor teljesen elhagyható!!!
Ezen kívül ez a módszer meggynél is kiválóan alkalmazható!
Megjegyzés:Csak a hagyományos patronnal készült szódavíz alkalmas erre a módszerre!
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
Marcsi! Ez is nagyon jó, mint minden tőled, köszönöm.♥
Nagyon szep lett ! jol sikerult az enyem is ! Neked koszonhetem a receptet Marcsika !
Ez nagyon jó ötlet, ki fogom próbálni.
Nagyon jó, mentettem a recit és ki fogm próbálni.
Tuti,hogy így fogom elrakni:)Köszi Marcsi!Tőled olyan jó dolgokat lehet tanulni!
Köszönöm. Próbáljátok ki nyugodtan, nem fogtok csalódni.
És szénsavas ásványvízzel is lehet készítem?
szentkirályi dús nevű ásványvíz nem felel meg?
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.