Egyszerűen gyönyörűek!Gratulálok!Már a látványtól megéheztem!
A tálba szitált kétféle lisztbe fészket készítünk, beletesszük a cukrot, az élesztőt, a langyos tejet. Felfuttatjuk, kb. 15 perc. Beleöntjük a langyos vizet, a felvert tojást (egy picit hagyunk belőle a kenéshez), a sót. Félig összedolgozzuk, hozzáadjuk az olajt, és szép simára dagasztjuk.
Letakarjuk, a duplájára kelesztjük (kb. 45 perc). Lisztezett munkalapra borítjuk, átgyúrjuk.
Kétharmad részét téglalap alakúra nyújtjuk, és a fáziskép alapján hosszúkás bucit készítünk.
Egy vajazott-lisztezett, 10*30*7 cm méretű püspökkenyér-formába tesszük. (Kb. – 40-42 dkg súlyú lesz.)
A maradék egyharmad részt kettéosztjuk, kicsit kilapítjuk, és zsömléket formázunk belőlük (fáziskép). Kicsi, lisztezett sütőlapra/tepsibe rakjuk
Letakarjuk mindkét sütőformát, és duplájára kelesztjük a formára alakított tésztákat.
Megkenjük a tojással, és előmelegített 200 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés: Lehet az egészet is a formába tenni, akkor egy nagyobb szögletes „hamburger” kenyeret kapunk. (Kb. – 45-48 dkg súlyú lesz.) – Vagy csak zsömlét (6 db) készíteni.
Nagyon ízletes, sokáig puha marad. – (Nem „ropogós” a héja.)
Lehet belőle figurákat is készíteni, vékonyabbra nyújtva. Összesülnek a darabok, nem kell külön ragasztgatni. Megsülve vékony, ropogós, puha, a pacsnira emlékeztet!
(Nem azonos, csak a tésztához alapötlet: Limara és TücsökBogár Hamburgerzsömle receptjei.)
(Recept variáció)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.