Liszt: 0.30 kg
Tojás: 2 db
Tej: 3 dl ( sürűségnek megfelelően )
Kristálycukor: 0.20 kg
Só: 0.002 kg
Tortabevonó csoki: 0.24 kg
Vaníliás pudingpor: 0.06 kg
Alma: 0.40 kg
Őrölt fahéj: 0.004 kg
Étolaj: 2 dl
Szóda : 2 dl
A palacsinta tészta akkor jó ha a sűrűsége híg tejfölnek megfelelő. A felmelegített palacsinta tálcába kevés olajat teszünk majd egy merőkanál palacsinta tésztát helyezünk arányosan elosztva, 1 perc elteltével megfordítjuk a palacsintát, és megsütjük a másik felét is. ügyelni kell, hogy ne égjen meg, de arra is, hogy ne legyen nyers a készre sült tészta.
Ha nagyobb mennyiségben sütünk akkor érdemes kettő palacsinta sütővel készíteni a palacsintát.
A kész palacsintákat fahéjjal ízesített reszelt almával megtöltjük (batyu formára).
Az almát ne felejtsük el megmosni.
A csokoládét kevés étolajjal megmelegítjük.
Cukor, tej, és a pudingpor hozzáadásával karamellmártást készítünk.
Tálalás előtt a megmelegített palacsintákat fele-fele arányban a csokival és a karamellel leöntve tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.