Ez nagyon finom lehet. Kipróbálom. Csirkéből még nem csináltam ragut. Köszönöm.
1 csirkeaprólék
3 dkg vaj
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
2 db vékony szelet zeller julienre vágva
15 dkg zöldborsó
1 csapott evőkanál zabpehelyliszt
1 db babérlevél
1 mokkáskanál morzsolt tárkony
só
1 dl tejföl
A karikára vágott zöldségeket, a zellert a zöldborsót a babérlevelet és a csirkeaprólékot rádobjuk a vajra és lefedve pároljuk, majd sózzuk. Néha megkeverjük, ha úgy látjuk, hogy megpárolódott, ráhintjük a lisztet, felengedjük másfél liter vízzel, és kb. 30 perc alatt készre főzzük.
A tárkonyt az utolsó 5 percben tegyük a levesbe, mert finom illata, aromája hamar elfő.
Tejfölre tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.