Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Tavaszi zöldségtál

felvitel dátuma: 2011-03-17 13:59:38       mai nézettség: 1       nézettség: 2679
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

1 nagyobb brokkoli / vagy fél kg-os fagyasztott
5-6 főtt tojás
6-7 db közepes sárgarépa
15 dkg sárga hüvelyű bab
2-3 burgonya
10 dkg borsó
15 dkg kukorica konzerv, - lehet tetszés szerint még másféle zöldség is.
25 dkg szeletelt sonka
25 dkg füstölt, szeletelt sajt
fél csomag szeletelt barna kenyér
majonéz
1 kisdoboz natur joghurt
mustár, kevés cukor, ételízesítő, bors , szerecsendió az ízesítéshez.
1 cs étkezési zselatin.

Előkészületi idő: 50 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A zöldségféléket puhára főzzük, a főzőlevet az említett fűszerekkel ízesítjük, de ne menjen szét!!
A sárgarépákat, burgonyát félbe vágva főzzük.
A brokkolit jó puhára főzve, kevés levével, 3 főtt tojással, a joghurttal, majonézzel, mustárral-ízlés szerint adagolva - összeturmixoljuk.

Üvegtálban, vagy cserépben készítjük:
Az alját kirakjuk szeletelt barna kenyérrel, erre rákenjük a brokkolis krém egy kis részét, sonka szeleteket, majd sajtszeleteket rétegezünk rá.
Aztán a maradék főtt tojásokat karikákba rárakjuk, mellé a főtt zöldségfélékből szórunk szín és ízlés szerint, erre sajtréteg, majd sonkaszeletek.
 És a maradék brokkolis krémet elsimítjuk.

A megmaradt zöldségekből:
félbevágott répa, burgonya, kukorica, bab díszítésként kirakunk valami szépet.

Itt: virágokat levéllel, szárral, napocskát raktam ki.
Ha maradt mág felezett répánk, körberakhatjuk a tányéron.
Elkészítjük a leírás szerint a zselatint, s ha elkészült, kevergetve félig lehűtjük és ráöntjük a húsvéti zöldség-desszertünkre.
Hűtőbe rakjuk 2-3 órára, majd szépen szeletelve fogyasztható!
Nagyon egészséges, jól mutat és különleges egy húsvéti terített asztalon!
Próbálják ki, megéri!

Szakács: Kriszta


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Kercsike 2011 március 18

Kedves Kriszta! A húsvéti meglepetésnél azt gondoltam, vicc az üres lap, de miután szerettem volna a tavaszi zöldségestáladat illetve az elkészítését megnézni, rájöttem, hogy inkább a Te számítógéphez való viszonyod a probléma. Ha van kérdésed, szívesen segítek amiben tudok. A két feltöltött kép nagyon szép, ezért jó lenne tudni, hogyan kell ilyen különlegességeket alkotni!

0/10 hné Kriszta 2011 április 03

Bocsika, hogy kicsit később kerültek fel a receptek,mint a fotók,de a két kisgyermekem mellett,kevés időm jut egyenlőre a kedvelt tevékenységeimhez...,így ide is.Igyekeztem minél előbb pótolni a recept leírást! Érdemes elkészíteni! Üdv.!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.