20 dkg BL55 liszt vagy tonkolyliszt (lehet fehér is)
csipet só
2 ek olaj/olívaolaj
2 ek kukoricakeményíto
víz - amennyit felvesz (elég nagy mennyiség, kicsit surubbre kell hagyni, mint a rendes palacsintatésztát!)
1 kk szódabikarbóna
2 ek kristálycukor (édes tésztához)
sutéshez olaj
Toltelékhez:
lekvár, kakaó, stb.(lehet túró helyett tofut használni, lereszelve, jól áttorve egy kevés zabtejszínnel) - az enyém Danette csokis pudinggal volt megtoltve
A szilárd hozzávalókat egy mély tálban osszevegyítjuk. Fokozatosan adagolva hozzákeverjuk a vizet. Végul az olajat is belekavarjuk. A palacsintasutot jól átforrósítjuk és kevés olajjal kikenjuk. Megsutjuk a palacsintákat.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.