Ez is tetszik! Szeretem a tejszínes ételeket és ilyen régi típusú AMC edényeim vannak.
-50 dkg csirkemell filé,
-25 dkg gomba,
-egy kisebb szál póréhagyma,
-egy kaliforniai paprika,
-2 dl főzőtejszín,
-egy evőkanál liszt vagy ételsűrítő,
-só,
-bors,
-őrölt szerecsendió,
-zöldpetrezselyem,
-ételízesítő
A húst mossuk, leszárítjuk, majd csíkokra vágjuk. Felszeleteljük a gombát, a póréhagymát és kaliforniai paprikát. Előmelegítünk egy kb. 4 l-es AMC főzőelemet, 2/3 hővel, az első piros jelzésig. Beleöntjük a húst, minden oldalát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, a gombát, a paprika csíkokat, sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel megszórjuk, szerecsendiót és apróra vágott zöldpetrezselymet is teszünk rá. Fedőjét visszatéve, magas hőfokon melegítjük a mutató „dél” állásáig, majd egy gyors mozdulattal átcseréljük a fedőt a gyorsfőzőfedőre. Lezárás után 12 percig főzzük soft üzemmódban, a hőforrás legkisebb állásán, de ha ez a hőmennyiség is sok lenne, nyugodtan letehetjük az asztalra, ott is befejeződik a főzés.
A gyorsfőzőfedő felnyitása után még néhány percre visszatesszük az ételt a hőforrásra, megszórjuk a liszttel, ráöntjük a főzőtejszínt és 1-2 percig összefőzzük. Ételsűrítő használatánál előbb a tejszínt öntjük rá az ételre, és ez után szórjuk bele az ételsűrítőt.
Rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.