1 nagyobb filézett csirkemell
2 ek. zsír
1 nagyobb fej hagyma
1 nagy sárgarépa
1 közepes zeller
só
bors
1 csapott ek. liszt
2 dl tejszín
30 dkg Soós fusili tészta
A csirkemellet csíkokra vágom, sózom, borsozom. A zsírt egy lábosban felforrósítom, átsütöm rajta a húst, addig amíg kifehéredik, majd egy szűrőlapáttal kiszedem. A visszamaradt zsíron világosra pirítom a felkockázott hagymát, visszateszem bele a húst, hozzáadom a hasábokra vágott sárgarépát és zellert. Kevés víz fokozatos hozzáadásával párolom, amíg puha lesz a hús és a zöldségek is. Ekkor megszórom a liszttel, hozzáöntöm a tejszínt és együtt jól összeforralom. Még fűszerezem sóval, borssal. A tésztát bő, sós vízben kifőzöm és erre szedem a zöldséges, tejszínes, húsos ragut.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.