2kg burgonya
1 nagy fej vöröshagyma,
2 ev.k liszt
2dl tej+1,5dl viz
só,bors,kakukkfű,petrezselyem
5dkg sűtőmargarin vagy margarin,vagy vaj
A burgonyát meghámozzuk,mossuk és vastagabb,/fél cm/karikára vágjuk.A tepsit kivajazzuk,beleteritünk egy sor burgonyát,megsózzuk,bors,kakukkfű és a megpucolt és felkarikázott hagymát rászórjuk.Meghintjük 2 kanál liszttel és jön rá a következő sor burgonya.Szintén füszerezzük és a tej és viz keverékével nyakonöntjük majd rámorzsolunk a margarinból a tetejére is.Lefóliázzuk és mehet az előmelegített sütőbe és kb 30 percig 180fokon sütjük.
Tálaláskor megszórjuk vágott petrezselyemmel.
Nagyon finom krémes burgonya köretet kapunk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.