Felteszünk forrni vizet a tésztához. A tésztát én az asztalon főzöm Tálalómesterben.
A zöldségeket megmosom, szárazra törlöm és tetszés szerint csíkokra vagy kockákra vágom.
A húst, ha szükséges kicsontozom és szintén csíkokra vagy kockákra vagdalom. Én csontoztam, mivel grill csirke maradékom volt.
Közben megmosom a saláta leveleket és a saláta centrifugában leszárítom.
A majonézt a tejföllel beleöntöm a Konyhai Mindenttudóba, amibe most a keverőkart teszem. Egyenletes sima krémmé keverem.
Közben a sós vizet a tésztára öntöm, úgy, hogy egy ujjnyira a tészta felett legyen. Egy evőkanálnyi olajat teszek bele, megkeverem és ráteszem az edény tetejét. 5-8 perc alatt készre fől az asztalon. Ha szükséges közben egyszer megkeverem, majd lezárom újra. Miután megfőtt a szűrőbetétet kiemelem a tésztával, lefolyatom a vizet és az edény tetejébe állítom a szűrőt. A tálból a vizet kiöntöm.
A húst a feldarabolt zöldségekkel és a majonézzel a tésztafőző tálba teszem, összekeverem, tépkedhetünk bele saláta levelet is. Mikor a tészta jól lecsepegett akkor a majonézes salátánkhoz keverem óvatosan, hogy ne törjön meg a tészta. Őrölt borssal fűszerezem.
Kistányért saláta levelekkel díszítem és ráhalmozok egy adag tészta salátát.
Langyosan és behűtve is nagyon finom. és laktató.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.