Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Töltelékkel, gombával sült csirke

felvitel dátuma: 2017-09-27 11:29:47       mai nézettség: 1       nézettség: 1295
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

2 db egész csirkecomb, 1 db csirkemell (csont nélkül, 2 darabban), Csirkének a hája, mája, csirkenyak bőre,

3 db zsemle összekockázva , 6 db tojás, 2 dl tej, 15 dk sajt, 2 fej vöröshagyma fehérbors, feketebors, só, vegeta,  laskagomba, őzlábgomba, kb. 20 dk tömlős májkrém, 2 ek ajvár, 2 cs petrezselyem levél és 3 db zeller levél 1 db sütőzacskó

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 120 perc

Elkészítés:

A csirkecombokat, mellet besózom, és egy öntöttvas serpenyőben a csirkehájra fektetve elkezdem sütni. (nyakbőrt nem) fedő alatt, időnként forgatom. Közben összedarabolom a zsemlét egy tálba és a tejet egy másiktálba teszem és  a sajtot belereszelem, beleteszem az ajvárt egy kis vegetát, 6 egész tojást, jól elkeverem és ráöntöm a zsemlére. Közben a 2 fej hagymát megtisztítom, apróra vágom és egy kis hájon ezt is megfuttatom és hozzáadom a laskagombát (tetszés szerinti mennyiség) apróra kockázva és tovább dinsztelem. Közben apróra összevágom a petrzselyem levelet és a zellerlevelet és rádobom a gombára és együtt készre dinsztelem. Ha kész ráteszem a  tömlős májat is jól elkeverem és hozzáteszem a zsemlékhez ezt is. Ha készen van akkor  a csirkenyak bőrét egyik oldalon összevarrom és telerakom a töltelékkel, majd bevarrom a másik felét is és hozzárakom a húshoz a serpenyőbe. Majs az őzláb gombák kalapját megtöltöm és ezeket is a serpenyőbe rakom, közben ami kész hús azt szedem kifelé folyamatosan és cserélem fel a töltött gombafejekkel, majd a májat is beleteszem.

 Nekem maradt ki töltelék, ezt beleraktam e sütőzacskóba, rátekertem a zacskót hogy ne nyíljon ki, egy helyen szorosan megkötöttem és ez is ment a serpenyőbe. A sütőzacskós tölteléket lehűlés után bontom csak ki és úgy szépen szeletelhető.

Szakács: Etelka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.