2 db egész csirkecomb, 1 db csirkemell (csont nélkül, 2 darabban), Csirkének a hája, mája, csirkenyak bőre,
3 db zsemle összekockázva , 6 db tojás, 2 dl tej, 15 dk sajt, 2 fej vöröshagyma fehérbors, feketebors, só, vegeta, laskagomba, őzlábgomba, kb. 20 dk tömlős májkrém, 2 ek ajvár, 2 cs petrezselyem levél és 3 db zeller levél 1 db sütőzacskó
A csirkecombokat, mellet besózom, és egy öntöttvas serpenyőben a csirkehájra fektetve elkezdem sütni. (nyakbőrt nem) fedő alatt, időnként forgatom. Közben összedarabolom a zsemlét egy tálba és a tejet egy másiktálba teszem és a sajtot belereszelem, beleteszem az ajvárt egy kis vegetát, 6 egész tojást, jól elkeverem és ráöntöm a zsemlére. Közben a 2 fej hagymát megtisztítom, apróra vágom és egy kis hájon ezt is megfuttatom és hozzáadom a laskagombát (tetszés szerinti mennyiség) apróra kockázva és tovább dinsztelem. Közben apróra összevágom a petrzselyem levelet és a zellerlevelet és rádobom a gombára és együtt készre dinsztelem. Ha kész ráteszem a tömlős májat is jól elkeverem és hozzáteszem a zsemlékhez ezt is. Ha készen van akkor a csirkenyak bőrét egyik oldalon összevarrom és telerakom a töltelékkel, majd bevarrom a másik felét is és hozzárakom a húshoz a serpenyőbe. Majs az őzláb gombák kalapját megtöltöm és ezeket is a serpenyőbe rakom, közben ami kész hús azt szedem kifelé folyamatosan és cserélem fel a töltött gombafejekkel, majd a májat is beleteszem.
Nekem maradt ki töltelék, ezt beleraktam e sütőzacskóba, rátekertem a zacskót hogy ne nyíljon ki, egy helyen szorosan megkötöttem és ez is ment a serpenyőbe. A sütőzacskós tölteléket lehűlés után bontom csak ki és úgy szépen szeletelhető.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.