6 db közepes burgonya
10 dkg füstölt szalonna
4 dl tejföl
20 dkg trappista sajt
1 szál füstölt kolbász
1/2 póréhagyma
só
őrölt fehér bors
5 dkg vaj
Előkészítés:A burgonyákat alaposan megmossuk majd sós vízben héjában megfőzzük.
A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk.A kolbászt és a szalonnát apró kockára vágjuk.A sajtot lereszeljük.
Elkészítés:A burgonyáknak lehúzzuk a héját,hosszában ketté vágjuk és a belsejét kanál segítségével kikaparjuk.
A szalonnát kipirítjuk,megfuttatjuk rajta a hagymát.Rátesszük a kolbászt és 5-6 percig együtt pirítjuk.Levesszük a tűzről és elkeverjük benne a tejfölt és a burgonya kikapart részét.Sózzuk,borsozzuk.A fél burgonyákat kivajazott tepsibe vagy jénaiba tesszük egymás mellé majd megtöltjük a kolbászos töltelékkel.A tetejüket megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.