Köszönet Neked, ez isteni lehet:()
6db közepes méretű burgonya
2 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
50dkg darált sertés hús
1 dl paradicsom püré
1 tk só
1 kávés kanál őrölt bors
2 ek olaj
2 dl tejföl
15 dkg reszelt sajt
2-3 szem friss paradicsom héja nélkül
1. A burgonyát héjában 35 perc alatt megfőzzük.
2. Közben az olajon fehéredésig pirítjuk a húst, majd a kétféle hagymával együtt pirítjuk.
3. Belekeverjük a paradicsompürét, azzal is lepirítjuk, sóval, borssal fűszerezzük.
4. Végül hozzáadjuk a hámozott paradicsomot. Kb. 30 percig főzzük.
5. A meghámozott krumplit kettévágjuk, belsejét kivájjuk.
6. Egy nagyobb tepsit vajjal kikenünk. A krumplik belsejébe halmozzuk a húsos tölteléket.
7. A tejfölt elkeverjük a reszelt sajt felével. Majd ezt a húsos krumplikra kanalazzuk.
8. A maradék reszelt sajtot rászórjuk. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Hozzá bármilyen salátát vagy savanyúságot javasolok.
Tipp :A burgonya kiszedett belsejét egy kevés sóval és liszttel összegyúrva finom krokettet süthetünk mellé.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.