Egy fej kelkáposzta
10 dkg bulgur
1 db csirkemell
15 dkg Pannónia sajt
15 dkg reszelt trappista sajt
20 dkg tejföl
5 tojás
Bors
a kelkáposztát pár percig sós vízben főzzük, majd ha kihűlt, leveleire szedjük. A bulgurt dupla mennyiségű vízben puhára főzzük. A csirkemellet apró kockára vágjuk, és kevés olajon megsütjük. A Pannónia sajtot is felkockázzuk. Három tojást felverünk, sózzuk, majd hozzáöntjük a bulgurhoz, és összekeverjük a csirkemellel és a sajttal. A megmaradt kelt is felaprítjuk, és hozzátesszük a húsos masszához. Megtöltjük a kelleveleket, és kiolajozott tepsibe vagy jénaiba egymás mellé fektetjük. A tejfölben elkeverjük a maradék két tojást, sózzuk, és beterítjük a töltelékeket. Közepesen meleg sütőben, alsó-felső sütéssel fél óráig sütjük, majd megszórjuk reszelt sajttal, és még 15 percig pirítjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.