1szűk kg kellkáposzta,1 mokka kánál só 4 l víz ,1 dl ecet,1 babér levél,két csípet köménymag, 1 kanál vegeta,( ez a kellkáposzta elő főzéséhez kell) 3 marék rizs ,fél kg sertés darált hús,két csípet só ,kicsi vegeta, őrölt bors 2 csípet 1 tojás,1 evőkanál őrölt piros paprika. És egy 5 l körüli lábas.
A kellkáposztát 4 liter vízben fűszerezve ,és forrástól számítva 15 percig főzzük,és az ecetett a vége felé öntjük a főzésben lévő kellkáposztához,fontos még ,hogy a torzsáját finoman vegyük ki főzés előtt.Hagyjuk a saját levében ki hülni a kellkáposztát,és amikor hideg,szedjük leveleire a káposztát,és a maradékot a káposztából,apróra szeljük,és a töltelék alá,és fölé osztjuk, a rizst,a darált húst és a fűszereket,a tojást ,sót,és az őrölt paprikát egy tálban ,jól össze gyurjuk,és a leveleket kis gombócokkal meg töltjük,sokkal könyebb mint a meg szokott káposztánál.És az aljára az apróra vágott káposztából teszünk,és a tetejére is,és annyi vizet teszünk rá,hogy jól el lepje,pótoljuk,ha forrás közben fogy a leve,és a levébe is tegyünk csapott kanál sót,és a forrástól számítva,45 perc kell,hogy meg főjjön.A mikor le telt a főzési idő,kicsi paprikásos rántással be rántjuk,és össze rotyogtatjuk.Ha marad ,másnap sütőbe tepsibe sorba tesszük és tejfölt símítunk rá,és pirosra sütjük,így is finom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.