Töltött padlizsán sültkrumplival: 1 db padlizsán 400g darált hús 1 közepes vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 kiskanál só 1/2 kiskanál Bors 2 kiskanál vegeta 2 kiskanál piros paprika 1 kis csésze víz 15 dkg sajt 1 kg krumpli vagy mirelit hasáb burgony
A padlizsánt ketté vágjuk ha nem nagyon magos akkor kibelezzük és felkockázzuk. A darált húsból pörkölt csinalok: A darált húst olajon megpirítom majd a hagymát apróra vágom és azt is bele rakom meg a fokhagymát is kicsit pirítom öket majd fűszerezem só bors vegeta piros paprika. Után egy kis vízzet öntök alá kb egy kis csészével. És a felkockázott padlizsán is belerakom és együtt fözöm míg el nem föl a leve. Nagyon kicsi maradjon. Ha kész egy hő álló tálba bele rakjuk a padlizsánt és a padlizsánt megtölteni a darált hús pörkölttel ha esetleg marad leve jol meglehet önteni a padlizsánokat nem baj ha tul sok van annal finom nem lesz szaraz és a tetejére reszelt sajtott szórni be a sütöbe és addig sütni míg a sajt rá nem olvad. Ha hasáb burgonyát veszel akkor kisütni olajba ha nem akor meg megpucolni a krumplit és hasábra vágni és kisütni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.