Hozzávalók:
kb. 8-10 db zöldpaprika
500 g darált sertéslapocka vagy comb
100 g rizs
1 tojás
1 teáskanál pirospaprika
1 fej hagyma
1 szál zeller zöldje
1 kk majoranna
1 kk bors
1 tk só
1,5 l házi paradicsomlé vagy 3 dl sűrített paradicsom (egy kis üveg)
1 evőkanál zsír vagy 2 evőkanál olaj
1 evőkanál finomliszt
4-5 evőkanál cukor (Mert édesen szeretjük )
Elkészítés:
A paprikákat kicsumázom . A darált húst összekeverem a tojással, az enyhén előfőzött rizzsel,az enyhén megdinsztelt hagymával , pirospaprikát, borsot majorannát és sót teszek bele. Meg kell kóstolni, elég sós-e, mert a tányéron már nem lehet sózni, és nem jó, ha sótlan.
Beletöltöm a paprikákba és egy fazékba teszem őket. Ha marad ki töltelék abból gombócot készítek és úgy teszem közé azt is . A paradicsomlevet megsózom. Ha nincs paradicsomlevem, akkor a sűrített paradicsomot vízzel felengedem, elkeverem, sózom. Beleteszem a cukrot is,és a szál zeller zöldet ráöntöm a paprikákra. Ha felforrt, lefedem, és 1 órán át főzöm. Néhányszor rázogatom forgatom kevergetni nem nagyon jó mert a paprika szétreped . Közben a zsiradékból és a lisztből világos rántást készítek, hagyom kihűlni, így biztosan nem lesz csomós. 1 óra múlva a rántást kevés vízzel felengedem és a paprikákra öntöm. Rázogatással, forgatással oszlatom el. Zeller zöldet kilehet dobni belőle. Még 5 percig forralom. Finom étel nagyon szeretjük .
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.