Elkészítés:
A daralthust a hozzávalókkal fuszerezzuk,majd jól Keverjuk el. 30 percet pihentessuk,hogy az ízek összeérjenek.Kozben a padlizsánt készítsük: vágjuk le a 2 véget,majd kb 1-1,5 ujjnyi vastagra karikazzuk fel. A felkarikázott padlizsanokat áztassuk be 30 percre hideg vízbe.Keszitsuk el a szoszt: a hozzavalokbol készítsünk higabb paradicsomszoszt,majd jól keverjuk össze.
A fűszerezett daralthusbol formaljunk gombocokat. Egy tepsiben retegezve tegyük a husgombocokat és a padlizsánt egymás melle állítva szorosan. A tetejére tegyünk vastagabb cikkekre vágott paradicsomot,csíkokra vágott paprikát és szórjuk meg durvára vágott fokhagymával. Végül a paradicsomszosszal locsoljuk meg,majd 200 fokos sütőben kb 50 perc alatt süssük készre. Pitaval,laffaval,tortillaval találhatjuk. Tetejét meglocsolhatjuk Tahini öntettel ( szósszal)
Szakács: evi