száraz hozzávalókat egy edénybe tesszük,majd annyi vizet teszünk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk. A vékonyra nyújtott tésztát először négyzetekre vágjuk, majd a négyzeteket átlósan megfelezzük. Így kapunk háromszögeket. Négyzet alakúra hagyva Taco-nak hívjuk,de a név lényegtelen:)
Bő olajban 1 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp: Lisztérzékenyek készthetik csak kukoricalisztből is. Illetve amíg forró, meghinthetjük chili porral illetve egyéb fűszerekkel is.
Saját szószaim:
Egy edényben tömbsajtot olvasztunk egy kevés vízzel. Fűszerezzük ízlés szerint (bármivel,amit szeretünk),majd kiforraljuk.
Egy edényben egy natúr tömbsajtot és 30 dkg reszelt cheddar sajtot sok borssal,sóval és egy kevés vízzel kiforralunk.
Mindkét szósz alá piríthatunk pl.szalámit vagy californiai paprikát.
Sűrített paradicsomot,ketchupot,bazsalikomot,oregánot,sót,borsot,fokhagyma granulátumot egy kevés vízzel kiforralunk. Chilit/chiliport,vagy csípős ketchupot vagy tabasco szószt hozzáadva csípősre és elkészíthetjük. Illetve darált húst is piríthatunk alá.
Elkeverünk tejfölt oreganoval, sóval, borssal és mexikói fűszerkeverékkel.