Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró,
10 dkg vaj,
2 tojás,
10 dkg kristálycukor,
1 zacskó vaníliás cukor,
½ evőkanál reszelt narancshéj,
1 evőkanál tejszín,
10 dkg rétesliszt,
10 dkg gyümölcs ,lehet aszalt is
Elkészítés
A sütőt 180 oC-ra előmelegítjük (légkeveréses sütőben 165 oC).
A túrót a krumplinyomóval simára dolgozzuk.
Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, a lágy vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejszínt és a reszelt narancshéjat.
Lisztszóróval beleszitáljuk a lisztet és keverővel lazán elkeverjük.
Kivajazott kerek sütő formába öntjük, egyenletesre elsimítjuk.
A gyümölcsöt negyedekre vágjuk, a túró tetején elrendezzük és könnyedén a tésztába nyomjuk, amíg teljesen el nem tűnnek.
Sütőben 50 percig sütjük. Nem vesszük ki azonnal, hanem a sütő ajtaját kinyitva hagyjuk kihűlni.
Cikkekre vágva tálaljuk
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.