4 db nyúlcomb (első, hátsó), só, 25 dk füstőlt szalonna, 1 nagyobb fej fokhagyma , őrölt bors, egy fél cs vaj
A nyúlcombokat besózom és egy éjszaka állni hagyom, hogy jól átjárja a só. Másnap egy jó hegyes késsel megszúrkálom hogy beletudjam dugdosni a szalonnát és a fokhagymát, amit előzőleg kis hosszúkás darabokra vágtam és megszórtam őrölt borssal. Egy zománcos tepsi aljára szeletelr füstőlt szalonnát terítek le és arra teszem a betűzdelt húsokat, majd vaj kockákat teszek a hús tetejére és lefedem alufóliával. Kb 200 fokon kezdem el sütni, majd egy picit csökkentek a hőfokon hogy előbb jól átpárolódjon, majd a végén leveszem a fóliát és szabadő egy picit átsütöm! Nagyon finom lett!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.