Paradigsompüré nélkül nekem jobban tetszik. Az erős és paradigsom eggyüt tulságosan savas
60 dkg sertéscomb vagy lapocka
15 dkg húsos füstölt szalonna
1 kis doboz konzerv vörösbab
1 kis doboz konzerv kukorica
2 db jalapeno paprika /hegyes erős is jó/
2 db piros kaliforniai paprika
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 cs. újhagyma
2 ek.paradicsompüré
só
őrölt fekete bors
chilipor
római kömény
oregánó
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
Előkészítés:A húst,szalonnát,paprikákat csíkokra vágjuk.Az újhagymát karikákra a vöröshagymát apróra vágjuk.
Elkészítés:A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a vöröshagymát.Hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát és a húst.Sózzuk,ízesítjük a fűszerekkel.Lepirítjuk majd kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.Amikor a hús puhulni kezd hozzáadjuk a vörösbabot,paprikákat,újhagymát,kukoricát.Rátesszük a paradicsompürét,átpirítjuk és levesszük a tűzről.Ne főzzük túl puhára.Akkor jó ha a paprika kicsit roppanós marad.
Párolt rizst készítettem mellé.Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.